projectaanpakkennisbank projectaanpak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennisbank projectaanpak is een belangenloos initiatief om kennis en praktijkervaring op het gebied van projectmanagement te delen.

 

© www.kennisbank-projectaanpak.nl

Initiatieffase

De initiatieffase begint met het eerste initiatief van een opdrachtgever om tot een nieuwe ontwikkeling te komen, in welke vorm dan ook. Het is wel van belang om in deze fase te weten welke onderdelen op dat moment van belang zijn om uit te zoeken en welke nog niet.

Het doel van de initiatieffase is om tot een duidelijke projectdefinitie te komen, zodat de opdracht verder kan worden opgepakt door een projectleider en een projectteam.

 

 

Onderwerpen in de initiatief fase

De verschillende onderwerpen die langskomen tijdens de initiatieffase van bouwprojecten zijn de volgende:

 

initiatieffaseDe mate waarin bovenstaande onderwerpen tijdens de initiatieffase van toepassing zijn hangen uiteraard samen met de aard en omvang van het project of initiatief. Het is wel van belang om een goed doordachte start te maken van elk project, zodat er antwoord kan worden gegeven op vragen van de opdrachtnemer, de projectleider en het projectteam. Het doel van de initiatieffase is immers om alles zo scherp mogelijk te krijgen!

 

 

De acties in de initiatieffase starten over het algemeen vooraf gegaan of gestart na het afronden na een goede PSU (project startup). Na een PSU is meer didelijk over de opgave, omvang en benodigde betrokkenheid van projectleider, projectteam en verschillende adviseurs, zowel intern als extern. In de initiatieffase wordt verder gewerkt aan het tot de kern te komen van de opgave.

 

 


Home    Contact    Links    Disclaimer                         Stuur deze pagina door via e-mail